woensdag 29 oktober 2008

Kleine foto impressie

We zijn weer thuis en bijna tot de orde van alle dag overgegaan. Ik wilde jullie even nog een kleine fotoimpressie geven van onze vakantie!


In Sturgeon Bay kun je allerlei schattige winkeltjes vinden zoals deze snoepwinkel waar Jeanette een duik in het bad met snoepjes wilde nemen. Omdat dat helaas niet mocht (kinderachtig ?) is ze er maar achter gaan zitten.
Wat een prachtige herfstkleuren onderweg!
Natuurlijk stond alles in het teken van Halloween en Corine en Jeanette konden zich helaas weer eens niet beheersen. Ik heb met harde hand op moeten treden om de dames tot orde te roepen maar heb eerst de wandaden op foto vastgelegd.



Een bezoekje aan de Columbus museum en tevens de grootste antiek mall van Winsconsin mocht natuurlijk niet ontbreken. Moet eerlijk bekennen dat toen we de antiek mall min of meer hadden bekeken we nog niets van de Columbus museum hadden gezien, maar toen tot onze schrik zagen dat het nog bijna 4 uur rijden naar Chicago was. Foutje in de tijdsplanning.

Wat een idyllisch doorkijkje! Jeanette rust even uit en geniet van het uitzicht over Green Bay.

Ja alles is anders in Amerika, ook de stenen. Die zijn nl. intelligenter dan in Nederland. Lees maar:

Hier 1 foto met 1 van de views vanaf de Sears Tower. Ooit de hoogste gebouw ter wereld. We staan tijdens het maken van deze foto op etage 103, er zijn in totaal 110 verdiepingen. Heel bijzonder om daar te staan met prachtige views!!In het Millenium Park in Chicago staat oa dit sculptuur van naadloos gepolijst stainless steel, zo glad dat het een spiegel is geworden. Het heet Clouds Gate en is gemaakt door Anish Kapoor. Heel fascinered te zien hoe de skyline van Chicago hierin weerspiegeld wordt. Je kunt er ook onderdoor lopen en ziet jezelf dan wel 10-12 keer weerspiegeld. Heel bijzonder!Ik heb heel veel foto's gemaakt van Clouds Gate maar laat even onderstaande zien.
Ons hotel aan Broadway Chicago een Best Western hotel buiten de ring van Chicago. Helemaal prachtig en prima hotel. Het viel wel op dat er heel veel mooie mannen rond liepen, op zich heel prettig om te zien na alle Hill Billy's die we eerder hadden gezien, maar jammer genoeg bleek via een reisgids dat we midden in een wijk zaten die ook wel Boys Town wordt genoemd. Ja, ja, toen werd ons provinciaaltjes wel wat meer duidelijk. Voor mij niet zo erg, ik heb al verkering, maar Jeanette hoopte natuurlijk wel op een leuke Amerikaan. Deze heren hadden helaas geen interesse in dames!Zo mensen, dat was het dan wat betreft onze Amerika reis. Ik hoop binnenkort weer wat meer stempelwerk te kunnen laten zien, maar eerst weer aan het werk!

maandag 27 oktober 2008

Laatste dag, we gaan weer naar huis.

Jammer genoeg komt aan alles een eind, dus ook aan deze vakantie. Vanmiddag vliegen we om 18 uur amerikaanse tijd weer richting Nederland en hopen om 8 uur morgenvroeg weer voet op eigen bodem te zetten.
We hangen nu nog even in het hotel en we gaan straks nog even naar Star Bucks om koffie te drinken om daarna met de taxi naar het vliegveld gebracht te worden.

Gisteren een heerlijke dag. Er was slecht weer voorspeld maar dat begon eigenlijk pas na 16 uur. Daarvoor strak blauwe luchten en zonnig weer. Wind was wel wat koud maar daar kun je je tegen kleden nietwaar?
Eerst maar weer met de metro naar de binnenstad en toen te voet naar de Navy Pier. Heel mooi hoor, maar met daarbij een naar Nederlandse begrippen maar een zielige vertoning van een soort van kermisachtige pretparkje. We wilden daar persé naar toe omdat daar een hele grote ferriswheel (reuzenrad) staat en dat leek ons wel leuk om van grote hoogte neer te kijken op alles. Nou ja, leuk? Ik ben toch wel een hele grote scheitert als het om hoogten gaat, wist ik eigenlijk wel, maar toen ik daar zo hoog zat stond het zweet me echt in de handen en durfde ik echt niet achterom te kijken of zo. Was blij dat we maar voor 1 rondje hadden betaald en dat ik weer met beide benen op de grond stond.
Toen een Architectural Tour met een boot gemaakt wat heel interesant was en leuk alles wat we te voet hebben gezien nu van een andere kant te bekijken. De gids wist veel over de architectuur van alle gebouwen te vertellen en aan het eind van de rit trakteerde hij ons op de Chicago Blues met zang en mondharmonica.
Het was inmiddels alweer 15 uur en we moesten nog lunchen en daarna nog geshopt, maar de winkels vol pracht en praal, veel mode, make up en sieraden is niet echt aan ons besteed. We zullen wel niet de doorsnee vrouw vertegenwoordigen denk ik zo? Mooie gebouwen dat wel vooral Macies was gevestigd in een gebouw vol pracht en praal.
De metro bracht ons weer richting hotel maar toch een paar haltes eerder uitgestapt om een stempelwinkel te bezoeken. Nou dat hebben we geweten. Echt kilometers gelopen tegen een straffe wind in maar het eind resultaat was de moeite waard. Een mooie stempelwinkel Stamp On In genaamd waar de vriendelijke eigenaar die eigenlijk af wilde sluiten ons nog even wilde laten winkelen. Heb nog een leuke nieuwe stempelmerk gezien en probeer dat bij thuiskomst ook in te gaan kopen.
Ach we zijn eigenlijk nu wel heel dicht bij het hotel, laten we dat stukkie ook maar lopend gaan, we zijn gezonde Nederlandse meiden nietwaar? Ja, ja, een stukkie op de kaart blijkt hier toch een heel stuk verder te zijn. Alleen al Broadway de straat waar het hotel aan ligt blijkt 15 mijl te zijn en dat is 24 km lang. Wij hebben daarvan ongeveer 3,6 km gelopen en dus vanaf de stempelwinkel zo'n 5.5 km. Vanaf de metro waar we uitstapten naar de stempelwinkel was het ongeveer 4 km. Tel daar nog bij wat we 's middags gelopen hebben nou dan was het niet zo'n wonder dat we behoorlijk moe waren bij aankomst in het hotel. Te moe om nog uit eten te gaan en we hebben maar wat vers fruit en een kaasje gekocht. We hadden nog wat crackertjes en pretsels en heelijk alles in onze pj voor de tv in bed genuttigd. Heerlijk!!

Ja en dat was het dan voor onze reisverslag uit de US of A. In de loop van de week zal ik nog wat foto's showen. Groetjes ook namens Jeanette!!

zondag 26 oktober 2008

Wat een geweldige stad!!

Vanmorgen met een heel gedoe de auto teruggebracht naar Hertz (opgegeven retouradres bleek niet te kloppen en ook een tweede adres was niet meer juist) en toen per voet Chicago verkend.
Mensen wat een stad!! Ik ben zwaar onder de indruk van alles wat ik vandaag gezien heb. Prachtig al de Sky Scrapers!! Blij dat ze niet in Sleen staan, maar voor hier is het geweldig om alles zo te kunnen bekijken.
We zijn in het Millenium Park geweest, de Chicago Art Center waar een Halloween Party was en we zijn boven in de Sears Tower geweest! 103 verdiepingen hoog met een uitzicht waar je stil van wordt. Verder heel veel gelopen en ik heb zoveel indrukken opgedaan dat ik niet weet wat ik jullie allemaal vertellen moet.
Toen we vanavond te moe waren om nog verder te lopen zijn we terug naar het hotel gereden met de Metro (we hebben een kaart waar je drie dagen onbeperkt met de metro en bus kunt rijden voor maar $12,-) en alweer bij Angelina's gegeten omdat het gewoon heerlijk eten is daar en het vlak bij ons hotel zit. We hebben even voor de lol geteld hoeveel taxi's voorbij reden in precies 15 minuten en dat waren er 115!!!
Nou mensen dat is het voor vandaag, ik geef het toetsenbord door aan Jeanette en ga lekker onder de douche en naar mijn heerlijke kingsize bed. We hebben een prachtige kamer en hotel, had ik dat al verteld, echt aan te bevelen als je eens in Chicago komt!!
Tot morgen!

zaterdag 25 oktober 2008

We're in Chicago!


We zijn er in Windy City Chicago en dat zullen we weten ook. Al bij het binnenrijden donder en bliksem en sindsdien valt de regen met bakken uit de lucht. Cats en dogs weet je wel? Ben blij dat we heelhuids hier zijn want het autorijden in deze big city was wel weer een hele ervaring die ik nu dus rijker ben. Ach daar draait dit nederlands meisje haar hand niet voor om, maar laten we het er maar op houden dat ik er niet rouwig om ben dat we de auto morgen naar Hertz terug brengen en de rest van onze siteseeing per bus en metro gaan doen.

Vanavond gelijk maar 2 parapluutjes gekocht, natuurlijk bijpassend bij onze nieuwe jassen om morgen goed voorbereid te zijn om voor wat komen gaat.
We horen net dat het hier zondag gaat sneeuwen!!!!!! Dus of we maandag kunnen vliegen is nog maar zeer de vraag. Jammer he?

De rest van onze reis van vandaag kun je lezen om de blog van Jeanette, ze kan dat leuker verwoorden dan ik.


Mij rest nog te vertellen dat de foto hierboven er eentje is van vorige week waarop wij als Nederlandse groep te zien zijn op de eerste avond van de retreat. Vraag me niet wat het thema van onze verkleedpartij was buiten dat het oranje was, licht van gewicht en goedkoop aan te komen was tijdens de oranjegekte in Nederland. Alle boa's en hoeden zijn weggegeven aan Rita van ClubScrap die ze graag wilde hebben om haar man te verrassen op hun trouwdag. Ik wil er maar niet aan denken wat ze daar precies mee gedaan heeft :)!

vrijdag 24 oktober 2008

Nog een paar foto's

Vanuit Fond du Lac uit het Holiday Inn Hotel nog een paar foto's die me door Corine zijn toegestuurd. Hierboven zie je een foto die vorige week vrijdagavond is gemaakt vanaf het balkon in het theater waar we de "formal dinner" hadden.
Jeanette en ik op dezelfde avond. Wat een leuk stel he?

En hier het leuke duo tijdens de pyjama party aan het bellen blazen. Jullie zien we zijn niet heel erg intelligent bezig, maar hebben veel lol!
Wil je meer over onze reis van vandaag weten? Ga dan naar Jeanette's blog waar zij op dit moment een leuk verslag aan het schrijven is. Voor de link zie hiernaast!
Morgen reizen we verder naar Chicago waar we daar de stad onveilig gaan maken!! Volgende week hoop ik jullie wat meer reisfoto's te kunnen showen.


donderdag 23 oktober 2008

Pyama Party

Vorige week zaterdagavond hadden we bij Clubscrap een Pyjamaparty. Toen ik de uitnodiging thuis las was ik er niet zo enthousiast over, hmm in mijn pyjama uit dineren. Maar al met al was het toch hartstikke leuk en gezellig. De uitdaging van de avond was om een layout te creëren met ons groepje. Deze layout is het resultaat van onze gezamenlijke inspanning. Foto heb ik gejat van Corine's blog. Bedankt Corine!!

Last saturday at the Clubscrap Retreat we were asked to bring our PJ's for a party. At first I was not so amused with this concept, but on the evening it self we had lots of fun. The callenge of the evening was to make a layout with 8-9 photo's that were given to us the minute we could start. This layout is accomplished in 22 minutes! Thanks to Corine for the picture I stole of her blog. At the moment I am still in the US and can't upload any pictures of myself.

woensdag 22 oktober 2008

Door County

Maandag zijn de andere Nederlandse meiden vertrokken naar huis en zijn Jeanette en ik verder getrokken om wat meer van de omgeving te zien. Vanuit Green Bay zijn we met de auto naar Door County vertrokken, het schiereiland tussen Green Bay (het meer) en Lake Michigan. Vorig jaar waren we hier al in Sturgeon Bay waar we de stempelwinkel van Oscar Hanson hebben bezocht. Als je naar de oudere berichten gaat op deze blog kun je daarvan nog een foto zien waar we allemaal met rode hoeden poseerdern voor haar winkel.
Na Sturgeon Bay zijn we naar Harbor Bay en toen Fish Creek gereden waar we een hotel voor 2 nachten hebben geboekt. Jammer dat ik jullie nu geen foto's kan laten zien, want het is hier zo prachtig!! De herfstkleuren zijn niet te beschrijven, maar ook de schattige dorpjes met snoeperige winkeltjes, prachtige vergezichten over het water enz. enz. Een grotere tegenstelling met de grotere plaatsen zoals Green Bay en Appelton kun je nauwelijks krijgen. Het is hier zo rustig, niet overal van die grote tv's waar je ook maar kijkt, geen druk verkeer, geen herrie heerlijk! Zoals jullie lezen wordt ik al behoorlijk bejaard! Natuurlijk zal ik volgende week alles zoveel mogelijk laten zien. Gisteren (dinsdag) zijn we naar het noordelijkste puntje van Door County gereden via de Bay kant (heel rustig water) van het "eiland" en weer terug langs de Lake kant (veel wilder water, meer zoals de zee) van het "eiland". Zo rond etenstijd waren we weer in Sturgeon Bay bij Oscar waar we gastvrij onthaald werden en samen met Oscar, haar kleindochter en een vriendin/medewerker hebben gegeten. Ik heb daar ook voor jullie gewinkeld en allerlei leuke stempels worden " as we speak" naar Nederland verstuurd. Ik hoop dat ze snel aankomen zodat ik ze jullie kan showen.
Hier in Fish Creek waar we vandaag nog zijn heeft Oscar ook een winkel "Stamped on Main" en daar gaan we zo meteen nog shoppen zodat die stempels ook verstuurd kunnen worden.
Door County heeft heel veel vuurtorens waarvan we er gisteren 1 hebben beklommen en we hopen er vandaag in Fish Creek en Sturgeon Bay nog een paar te zien. Daarna zijn we van plan rustig naar Chicago af te zakken waar we vanaf vrijdag een hotel hebben geboekt om maandag aan het eind van de middag weer richting Nederland te vliegen.
Ik weet niet of ik tussendoor de gelegenheid heb om te bloggen, maar anders horen jullie weer van me zodra ik thuis ben, ik zal dan ook foto's op de blog zetten! O ja, het weer is hier fantastisch (koud dat wel, het heeft vanacht nog licht gevroren) maar de zon schijnt en dat is geweldig mooi met al die herfstkleuren!!!

zondag 19 oktober 2008

Clubscrap Retreat 2008

Even een klein berichtje vanuit Amerika. We hebben het hier enorm naar onze zin tijdens de Clubscrap Retreat in Greenbay. Morgen is helaas de laatste dag van de Retreat, de tijd vliegt. Zodra ik thuis ben vertel ik er meer over, maar voor nu volsta ik met deze foto die gemaakt is tijdens een diner in The Weidner Center for the Performing Arts. Op de eerste rij van vlnr: ik zei de gek, Jeanette, Dianne en Corine. De achterste rij, vier Nederlandse dames die ook op de retreat zijn: vlnr: Pascale, Lidia, Hilke, Nathalie.
Jeanette en ik gaan volgende week nog rondreizen voordat we over een week weer vanuit Chicago naar huis vliegen.

Hier en small message from the USA. We are having great fun at the Club Scrap Retreat in Greenbay. Tomorrow is the last day of the Retreat, time flies when your having fun! As soon as I am home I will tell you all about it, but for now you will have to do with this picture made at a diner in the Weidner Center for the Performing Arts.

maandag 13 oktober 2008

USA here we come!


Dinsdag vertrek ik met 3 vriendinnen voor een workshopreis naar Amerika. Er is ons door de organisatie gevraagd om 8 layouts te maken van 15 x 15 cm waarop je jezelf introduceert. Op de eerste avond krijg je een lijstje met 8 namen van mensen die je onder de deelnemers op moet zoeken en aan die personen geef je dan een layout. Ik krijg dan van 8 andere mensen een layout Ik vermoed dat we gedurende de week een boekje gaan maken waarin je de layouts kunt opbergen. Je ziet ik heb er een paar meer gemaakt zodat ik mijn vriendinnen er ook eentje kan geven.
Jullie zullen dus ws een poosje niets van me horen, ik weet nl niet of ik aan bloggen toe kom. Zo niet dan tot de 28ste oktober, dan komen we terug en zal ik verslag doen van onze reis.

On tuesday my friends and I are leaving for a workshoptrip to the USA. We have been asked to make 8 layouts of 15 x 15 cm on which you have to introduce yourself. On the first evening we get a list of 8 other guests and these people you have to find and give one of your layouts. I will get 8 layouts of others.
I made a few extra so I can give my friends one too.
Talk to you after the 28th when we come back. I will tell you all about out trip then

maandag 6 oktober 2008

Pretty in Pink

Deze kaart/tag heb ik ooit gemaakt voor een swap met vriendinnen. De opdracht was een foto te verwerken waarop je zelf als kind op stond. Ik doe hiermee ook mee met de SoSalsa uitdaging waarbij lint moet worden gebruikt.

This card I made for a swap with my girlfriends. The challenge was to use a photo of yourself as child. This is me! I also am entering this tag for the SoSalsa Challenge: ribbon.

zondag 5 oktober 2008

Art Specially Magazine number 5

Deze week komt alweer de 5e Art Specially Magazine uit. Zijn jullie net zo benieuwd als ik? Je kunt deze uitgave alvast voorbestellen bij Art Journey. Mis het niet!

This week the 5th edition of the Art Specially Magazine will be launched!! Are you as excited as I am? You can pre-order your copy on the Art Journey site. Don't miss this one!