maandag 27 oktober 2008

Laatste dag, we gaan weer naar huis.

Jammer genoeg komt aan alles een eind, dus ook aan deze vakantie. Vanmiddag vliegen we om 18 uur amerikaanse tijd weer richting Nederland en hopen om 8 uur morgenvroeg weer voet op eigen bodem te zetten.
We hangen nu nog even in het hotel en we gaan straks nog even naar Star Bucks om koffie te drinken om daarna met de taxi naar het vliegveld gebracht te worden.

Gisteren een heerlijke dag. Er was slecht weer voorspeld maar dat begon eigenlijk pas na 16 uur. Daarvoor strak blauwe luchten en zonnig weer. Wind was wel wat koud maar daar kun je je tegen kleden nietwaar?
Eerst maar weer met de metro naar de binnenstad en toen te voet naar de Navy Pier. Heel mooi hoor, maar met daarbij een naar Nederlandse begrippen maar een zielige vertoning van een soort van kermisachtige pretparkje. We wilden daar persé naar toe omdat daar een hele grote ferriswheel (reuzenrad) staat en dat leek ons wel leuk om van grote hoogte neer te kijken op alles. Nou ja, leuk? Ik ben toch wel een hele grote scheitert als het om hoogten gaat, wist ik eigenlijk wel, maar toen ik daar zo hoog zat stond het zweet me echt in de handen en durfde ik echt niet achterom te kijken of zo. Was blij dat we maar voor 1 rondje hadden betaald en dat ik weer met beide benen op de grond stond.
Toen een Architectural Tour met een boot gemaakt wat heel interesant was en leuk alles wat we te voet hebben gezien nu van een andere kant te bekijken. De gids wist veel over de architectuur van alle gebouwen te vertellen en aan het eind van de rit trakteerde hij ons op de Chicago Blues met zang en mondharmonica.
Het was inmiddels alweer 15 uur en we moesten nog lunchen en daarna nog geshopt, maar de winkels vol pracht en praal, veel mode, make up en sieraden is niet echt aan ons besteed. We zullen wel niet de doorsnee vrouw vertegenwoordigen denk ik zo? Mooie gebouwen dat wel vooral Macies was gevestigd in een gebouw vol pracht en praal.
De metro bracht ons weer richting hotel maar toch een paar haltes eerder uitgestapt om een stempelwinkel te bezoeken. Nou dat hebben we geweten. Echt kilometers gelopen tegen een straffe wind in maar het eind resultaat was de moeite waard. Een mooie stempelwinkel Stamp On In genaamd waar de vriendelijke eigenaar die eigenlijk af wilde sluiten ons nog even wilde laten winkelen. Heb nog een leuke nieuwe stempelmerk gezien en probeer dat bij thuiskomst ook in te gaan kopen.
Ach we zijn eigenlijk nu wel heel dicht bij het hotel, laten we dat stukkie ook maar lopend gaan, we zijn gezonde Nederlandse meiden nietwaar? Ja, ja, een stukkie op de kaart blijkt hier toch een heel stuk verder te zijn. Alleen al Broadway de straat waar het hotel aan ligt blijkt 15 mijl te zijn en dat is 24 km lang. Wij hebben daarvan ongeveer 3,6 km gelopen en dus vanaf de stempelwinkel zo'n 5.5 km. Vanaf de metro waar we uitstapten naar de stempelwinkel was het ongeveer 4 km. Tel daar nog bij wat we 's middags gelopen hebben nou dan was het niet zo'n wonder dat we behoorlijk moe waren bij aankomst in het hotel. Te moe om nog uit eten te gaan en we hebben maar wat vers fruit en een kaasje gekocht. We hadden nog wat crackertjes en pretsels en heelijk alles in onze pj voor de tv in bed genuttigd. Heerlijk!!

Ja en dat was het dan voor onze reisverslag uit de US of A. In de loop van de week zal ik nog wat foto's showen. Groetjes ook namens Jeanette!!

1 opmerking:

Hillie zei

Vind het toch wel leuk dat je weer deze kant op komt! Goede reis!! Tot snel!