zaterdag 16 januari 2010

We zijn in Parijs!

Ja hoor, we zijn er. De dames reiziger zijn veilig in Parijs aanbeland. Nadat Jos ons in Zwolle had afgezet zijn we per trein naar Schiphol gegaan waar we de Thalys naar Parijs hebben genomen. Het is ongelooflijk maar waar, maar wij reizen voor 35 euro pp enkele reis van Amsterdam naar Parijs! Om zo goedkoop uit te zijn moet je echter wel vroeg boeken, maar omdat we in oktober al wisten dat we zouden gaan scheelde dat een boel geld. Echt een aanrader. De Thalys heeft prima zitplaatsen en je bent in ruim 3 uur op je bestemming.
Op Gard du Nord aangekomen waren deze provinciaaltjes wel overweldigd door de mensenmenigte en de hoeveelheid donkere mensen. Dat zie je bij ons in Sleen niet hoor.
Ja en toen..... Thuis hadden we al bekeken welke metrolijn we moesten nemen en ik wist ook al bij welke halte we er uit moesten, viel het ons nog niet mee om het systeem te doorgronden. En als je dan geen frans spreekt en frans spreekt geen engels......, duurde het even langer dan de doorsnee reiziger voordat we snapten dat we eerst lijn 5, dan lijn 7 enz moesten hebben. Maar we zijn er gekomen. Welliswaar volgepakt in de metro als sardientjes in een blik heerlijk tussen de knoflookluchten. We waren dus blij dat we bij ons eindbestemming aan waren gekomen. Heel verrassend staat ons hotel aan een leuke/drukke winkelstraat en maar 200 meter van het metrostation. Ook schijnt de beurshal hier op zo'n 5 minuten loopafstand te zitten dus gaan we morgen lekker aan de wandel. Goed voor lijf en leden nietwaar?
Vanavond nog even geshopt en toen heerlijk in het restaurant van het hotel gegeten. Gelukkig spreken ze hier wel engels en is er zelfs een engelse menukaart want ook al ben je in Frankrijk je kunt ook teveel van het goede op 1 dag hebben. Morgen ga ik mijn best doen om wat meer frans te parlez-en maar voor vandaag sluit ik af in puur nederlands: welterusten, wij gaan naar bed. Morgen horen jullie meer van ons frans avontuur.

11 opmerkingen:

Willy zei

Veel plezier, provinciaaltjes!!

Hella zei

Dat klinkt nu al als een heel avontuur! Heel veel plezier daar en hopelijk kunnen jullie weer veel leuke nieuwe crea-dingen voor ons vinden.

Julie zei

Volgende keer wil ik wel mee om jullie koffers te dragen en tolk te spelen hoor. Jaloerse groetjes uit België

Ellie Knol zei

Ik gun jullie dit plezier, als jullie maar mooie dingen en ideën voor ons meenemen!!

Liesbeth Fidder zei

Leuk leuk leuk ! Klinkt allemaal weer super ! Veel plezier daar !!

Liefs, Liesbeth

Marjanne zei

hahahaha geniet ervan dames!! Leuk,om zo'n verhaal te lezen als je hier al 27 jaar woont.

Hillie zei

Klinkt weer echt leuk en avontuurlijk! Heerlijk te lezen dat jullie een goede reis hebben gehad. Veel plezier vandaag! Laat maar snel weer wat horen.

Kim zei

KLinkt allemaal heel spannend. Veel plezier in ieder geval.
Groeten van Kim

Unknown zei

Lachen!!!
Ik ben stiekem een beetje jaloers..maar jullie; Geniet ervan!!!

Au revoir!

Miek zei

Erg leuk verhaal maar ik lees dat je toch eigenlijk op mijn aanbod had in moeten gaan .Een fransman die engels praat versta je namelijk nog veel slechter dan dat hij frans praat :).Ik ben benieuwd waar jullie mee thuis komen !Geniet ervan .
Grtjs van een Limburgse provinciaal.

Jackie zei

Ach, hier moet je even doorheen. Ik moet ook altijd even wennen aan het stille noorden en dat terwijl ik in een "rustige" stad woon. Maar pas op: Parijs kan net zo verlavend zijn als stempelen. Jullie zijn gewaarschuwd.