zondag 17 januari 2010

Parijs dag 2: de SMAC

Vanmorgen op ons gemakkie opgestaan, wekker ging om 8 uur en we konden tot 10 uur ontbijten. Dat hebben we dan ook gedaan en het ontbijt was voortreffelijk. Het franse ontbijt is normaal niet geweldig heb ik al eens ondervonden, maar dat geldt zeker niet voor het Kyriad hotel. Heerlijk! Versfruit, yogurt, croissants, met of zonder chocolade, stokbrood, kas, ham, sapjes. Het was er allemaal.

Toen lopend naar de Grande Halle de la Viellette waar de SMAC gehouden werd. Voor het geval je je afvraagt wat SMAC betekent, dat staat voor Salon des Metiers et Activites de la Creation. Het was een mooie wandeling want het weer is hier prima, vergeleken bij Nederland gewoon warm. Geen sneeuw te bekennen hier en we hebben tussen de middag zelfs zonder jas buiten gezeten. Binnen in de hal was het poepie warm dus na het halen van onze badges gauw onze jassen afgegeven en de beursvloer op. Een leuke beurs met veel inspirerende dingen. We ontmoeten oa Wendy Senger en Heidi Swap die de nieuwste producten van Tattered Angels demonstreerden nog voordat het op de CHA te zien is. Erg mooie producten en natuurlijk zal dit t.z.t. bij Art Journey te koop zijn. Heidi Swap maakte voor Jeanette nog persoonlijk een mooie label in paars tinten omdat Jeanette zo gek is op paars. Verder leuke ideeen opgedaan. De beurs was niet mega groot en we hebben besloten het ook bij deze ene dag te laten. Parijs is zo groot en er is nog zoveel te doen dat we onze resterende tijd daaraan willen besteden.

Na de beurs zijn we weer door het Parc de la Villette teruggelopen . De Park staat op de voormalige locatie van het centrale slachthuis en de beurs van Parijs. Tegenwoordig herbergt het 55 hectare grote park (het grootste van Parijs) een varieteit aan evenementen en attracties die in verband staan met kunst, cultuur en wetenschap. Een cultureel centrum in het hart van de stad, waar moderne architectuur wordt afgewisseld met veel groen en water. Hierboven zie je de Geode. Dit oogverblindende metalen pand herbergt een 1000 vierkante meter groot scherm, 400 zitplaatsen en een geluidssysteem met 12 speakers. Daarna door de Cite des Sciences gelopen en koffie gedronken. Een enorm gebouw met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter. Europa's grootste centrum van wetenschap en industrie. We hebben daar niet zo heel veel bekeken omdat het er megadruk was, maar daar het op loopafstand van het hotel is gaan we misschien deze week nog terug. Na een flinke wandeling naar en langs het hotel om hier de buurt te verkennen zijn we moe maar voldaan naar het hotel teruggekeerd. Ik moet zeggen dat ik toch een beetje onder de indruk ben van de erbarmelijke omstandigheden waarin sommige mensen hier leven. Voel me des te meer eens erg rijk dat ik mag wonen waar ik woon, en dan bedoel ik niet in financiele zin, maar de veiligheid, geborgenheid en schoonheid van ons eigen plekje in Sleen.
Morgen vervolgen we onze metro avontuur en trekken Parijs in om de toerist uit te hangen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte! Ik ga lekker douchen en naar bed. Zoals altijd krijgen de dames reiziger in het buitenland altijd meer slaap dat thuis, en heerlijk dat we dat vinden!

3 opmerkingen:

Djesbeeb zei

Ah, tweede dag al in Parijs, joh, wat ben ik toch stikjaloers op jullie, want ik ben nog nooit daar geweest. Over Frans gesproken, gewoon met handen en voeten gebruiken, dan snappen de Fransen wel, LOLLL ...
Neem maar een heleboel leuke dingen mee opdat jullie ons kunnen verrassen !!
Geniet maar lekker van Franse dingen en beleef ze maar ...


Au revoir !!

Marjanne zei

Geniet ervan! Jammer dat het weer vandaag niet meezit.

Anneke zei

Hoi Louise,

Lekker in Parijs.
Geniet ervan!
Ben benieuwd naar de verrassende idee├źn.

Veel plezier en au revoir!