woensdag 28 januari 2009

Surfing, surfing, windsurfing......

Vanmorgen om ongeveer 10 uur waren we in het Convention Center waar ik alle bestellingen afgehandeld heb. Zonder al teveel te willen verklappen kan ik melden dat de nieuwste Hero Arts stempels in ieder geval besteld zijn. Wanneer ze in de winkel aanwezig zijn is nog niet te zeggen daar het bij Hero Arts hartstikke druk is zo na de beurs. Hierboven zie je 1 van de vele voorbeeldkaarten! Nadat alle adresjes van mijn lijst afgehandeld waren vonden wij het wel welletjes, de CHA hebben we wel gezien en besluiten om lopend Anaheim in te gaan naar een winkelcentrum waar we veel over hadden gelezen gedurende de week: The Garden Walk. Nou dat was een ervaring die we wel hadden kunnen missen! Een splinternieuwe winkelcentrum waar gewoon geen mens liep. Veel restaurants, veel terrassen maar geen mens te zien! (zie de foto hieronder) Toch daar maar een sandwich en kop koffie genuttigd omdat het ruimschoots voorbij ons etenstijd was en toen maar te voet naar de bushalte en daarna met de bus naar het hotel.
De tassen op het bed gesmeten en de TomTom ingetoetst richting strand: Huntington Beach, de surfcity van California. Zonde om een hele dag in zo'n conferentiecentrum opgesloten te zitten als de zon zo prachtig schijnt en je zo dicht bij het strand zit. Een kleine 3 kwartier later was dit ons uitzicht. Wow, wat schitterend! Nou lieg ik trouwens, ons eerste aanblik was een surfer met ontbloot bovenlijf die er wel heel appetijtelijk uitzag en waarvan we spontaan de giechels kregen!Na een wandeling langs het strand en over de pier zijn we nog over een soort kunstenaarsmarkt gelopen waar er opvallend veel typetjes liepen, de hippietijd herleefde weer. Prachtig om te zien! Leuke muziek, gekke mensen.
Toen de pier weer op om een hapje te eten bij Ruby's een eetcafe helemaal in de sfeer van de 50-er rock and roll jaren.
Aan alle mooie dingen komt een eind en we moeten helaas op huis aan. Op de terugweg evan langs de Target om wat hoesttabletten te gaan kopen want ik hoest me suf de laatste dagen en dat slaapt zo slecht. We besluiten nog een kopje koffie en thee bij Starbucks te drinken en wat er toen allemaal gebeurde weten we nog steeds niet maar we waanden ons in een heuse Amerikaanse tv-serie. Opeens holde er een medewerker van Target naar buiten, kwam weer binnen met een krijsend kindje die door een cassiere werd overgenomen. Daarna kwam de bewaking binnen met een vrouw die waarschijnlijk de moeder was. Wat er precies was gebeurd weten we niet maar binnen no-time stonden er 3 politieauto's voor de deur en waren er ook 3 agenten binnen. Dat gebeurt toch niet voor winkeldiefstal dachten wij zo. Wij zaten op de eerste rang want dit alles speelt zich af voor onze ogen. 1 van de agenten vertrekt rustig met zijn auto (na een lief glimlachje naar mij, mijn dag was weer goed) en toen opeens kwam 1 van de andere agenten als een gek naar buiten hollen waar hij met gevaar voor eigen leven een over het parkeerterein aanscheurende motor probeert tegen te houden. Hoe hij hiervan op de hoogte was dat deze motorrijder er aan kwam was ons onduidelijk en of er samenhang bestond met de vrouw binnen weten we ook niet, maar het was echt levensgevaarlijk! De 3de agent die nog binnen was is ondertussen ook naar buiten gehold en beiden springen ze elk in hun eigen auto en gaan met loeiende sirenes achter de motor aan. Wow wat een sensatie! Ook de meisjes van Starbucks genoten met ons van deze welkome afwisseling en onze plek op de eerste rang!
Jammer genoeg weten we natuurlijk nog niet hoe de vork in de steel zat en zijn we maar naar het hotel gereden.

Ook aan deze dag is jammer genoeg een einde gekomen, het was een heerlijke dag, vooral het strand, de golven, de ondergaande zon en de surfers. Dan weet je pas echt dat je in California bent!1 opmerking:

Anita zei

Poeheeeeeee wat een dag!!!
Wat kun jij heerlijk vertellen Louise. Het is een genot om telkens jullie belevenissen te lezen.
Dankjewel en ik wens jullie een goeie terugvlucht.
Groetjesssssss