vrijdag 22 januari 2010

Parijs de 7de en laatste dag

Vandaag met de Metro maar een paar haltes verder via lijn 7bis naar het Parc des Buttes Chaumon. Dit is een prachtig aangelegd park op een heuvel (butte = heuvel) waar we heerlijk gewandeld hebben. Het was af en toe een behoorlijke klim maar zeker de moeite waard. Zoals je kunt zien stonden we hoog en droog en oefende ik voor living statue mocht ik nog ooit eens mijn flierefluiter van een paar dagen geleden eens tegenkomen. Viel nog niet mee op 1 been staan en van mijn hoog plekje afkomen kon ik niet zonder hulp van de andere dame reiziger. Stijf en stram ben ik wel van al het trappen klimmen van de afgelopen paar dagen.Ook een echte heuse waterval ontbrak niet aan het geheel. Mooi he?


Na het park gingen we naar een mini dorpje vlakbij Bolivar, bestaat uit maar 5 straten met veel huizen in Art Deco stijl. Ook hier weer veel trappen klimmen maar een uitzicht op de Sacre Cour was onze beloning.Opnieuw de metrolijn 7 gepakt en uitgestapt bij het Opera en oa het warenhuis Lafayette bezocht. Wat een schitterend gebouw!!! In het warenhuis was het een drukte van jewelste want de meeste bezoekers waren meer geintereseerd in de koopwaren. Dit was weer niet aan ons besteed daar het alle dure merken, kleding, schoenen, cosmetica, geurtjes en sieraden betrof. Echt je krijgt mij er niet warm voor. Al was ik miljonair gaf ik niet mijn goeie geld uit aan horloges van 5 cijfers enz. Wel leuk om alle typetjes te bekijken die daar achter de toonbanken stonden. Er waren mannen bij waar Gerard Joling bij in het niet valt als je begrijpt wat ik bedoel.Dit is het middenstuk van de gebrandschilderde glazen koepel. Schitterend!

En toen voor onze laatste terugtocht naar het hotel weer in de ons inmiddels vertrouwde metro. We zijn er echt aan gaan wennen en het is als je Parijs bezoekt echt de ideale vervoersmiddel. Echter als je slecht ter been bent of bejaard dan is Parijs echt niet een aanrader jammer genoeg. Heb niemand met een rollator of rolstoel gezien, dat is volgens mij ook een onmogelijkheid.


Weer "thuis"op Avenue de Flandre waar ons hotel staat.
Hotel Kyriad is echt een aanrader voor als je Parijs wilt bezoeken. Goed bereikbaar per auto, het hotel heeft een eigen parkeergarage. Engels sprekend personeel, prima ontbijt en diner, schone kamers met prima bedden. Metrostation op zo'n 200 meter van het hotel (lijn 7, uitstappen bij Crimee), 2 supermarkten (1 naast het hotel, 1 naast de metro), gratis wifi (trouwens in heel Parijs is er veel gratis wifi beschikbaar). 1 minpuntje is dat de kamers niet groot zijn en de badkamer nog kleiner, maar wij hebben ons er niet aan gestoord, je bent hier toch alleen maar om te slapen nietwaar?

Morgen gaan we naar huis, ook heerlijk hoor! Het was een fantastische week, we hebben genoten van deze prachtig stad. Wil ik er wonen? Nee, ik blijf toch trouw aan Nederland en Drenthe, home sweet home, en zoals het klokje thuis tikt enz.
Bedankt voor jullie belangstelling voor onze reis, volgende week weer over tot de orde van de dag. Oh nee, vrijdag vertrekken we naar Frankfurt naar de beurs Paperworld. Gaan jullie weer mee?

5 opmerkingen:

Hillie zei

Geweldige verhalen en prachtige foto's! Erg leuk om zo mee te kunnen genieten.Een hele goede reis terug en tot snel!!

Liesbeth Fidder zei

Ontzettend leuk dat we zo konden meegenieten in woord en beeld !!! Superleuke verslagen en foto's, weer erg van genoten en gelachen ! :-D
Goeie reis morgen en tot gauw ! Liefs !!

Ellen zei

Heel erg bedankt voor het leuke dagelijks verslag. Ik heb het dagelijks met veel plezier gelezen en van de prachtige foto's genoten.
Ik ga zeker mee naar Frankfurt-) Veel plezier ook daar weer!!!

Groetjes,
Ellenxxx

Marjanne zei

Leuk om Parijs weer eens door toeristenogen te zien. Nee de metro is nets voor invaliden en oude mensen, gelukkig is er de bus, en de tram. Ja hoor ik ga mee naar franfurt!

Yolanda zei

Met heel veel plezier heb ik jullie verslagen gelezen vanuit Parijs.
Wij zijn in Oktober geweest en hebben toen ongeveer hetzelfde circuit afgelegd als jullie. Dat maakte dit verslag nog leuker.
En wat denk je? We hebben in hetzelfde hotel gelogeerd (zelfde straat ook want er zijn er 2).
Zoveel hotels daar, toevallig, hè.