zaterdag 30 januari 2010

Frankfurt Paperworld

Gisteren hier in Frankfurt am Main aangekomen na een barre tocht van bijna 5 uur. Volgens onze trouwe TomTom zou het een rit van 3 uur en drie kwartier zijn, maar dat is bij goed weer en zonder een file van 14 km. Hmm, geen pretje en petje af voor Jeanette die ons er geweldig doorgeloodsd heeft. Bij het hotel aangekomen ingecheckt, koffie gedronken en gegeten en toen stortte Jeanette in en sliep al om 20.30 uur. Ondergetekende heeft nog gelezen en heb slecht geslapen omdat het hier bloedje heet was op de kamer. Bleek de thermostaat nog op ruim 20 graden te staan, dat overkomt me vanavond dus niet meer.

Vanmorgen na het ontbijt onze volgende openbaarvervoer avontuur, want een tram daar hadden we ook nog niet in gereden, maar ook dat hebben we nu onder de knie. Tramhalte is hier voor het hotel, kaartje gekocht via een automaat en 5 haltes verder voor de beurs uitgestapt. Mensen wat een stad is Frankfurt, had ik me niet gerealiseerd!!!
Het beursgebouw hier messe genoemd is mega, mega groot, je weet niet wat je ziet. Onze jaarbeurs in Utrecht is maar een halletje hierbij vergeleken. Verdwalen kun je hier gemakkelijk! Alles is geweldig geregeld, overal gaderobes, veel toiltetten (en zo schoon en netjes) overal zitplaatsen, restaurants, winkeltjes sapcorners enz. enz. Ook het transport in dit mega gebouw gebeurt met veel roltrappen en transportbanden zoals we die op Schiphol gewend zijn. Petje af, echte Deutsche grundlichkeit zullen we maar zeggen.
We hadden van te voren bepaald wat we in ieder geval wilden zien en dat was hal 4.2 omdat daar Paperworld creative werd gehouden, onze interesse gebied zullen we maar zeggen. Er is nl ook Paperworld Scriptum, Paperworld Imaging, een afdeling met geschenkverpakkingen, papier, geschenkartikelen, briefpapier, kaarten, een asian high quality selectie, bureauassecoires, enz. enz. enz. Er komt gewoon geen eind aan. Verder kunnen we met onze entreekaarten ook naar Christmasworld, Beautyworld en Hair & Beauty. Maar of we daar nog tijd voor hebben?
Naar Paperworld Creative dus, nou fantastisch wat je daar allemaal ziet. Teveel om op te noemen, ik werd er helemaal kriebelig van. Zou zo aan de slag willen met allerlei media, verf, papier enz. Wat een heerlijke beurs. Hieronder zie je bijvoorbeeld een gedeelte van een display van een stand waar verf en allerlei media werd verkocht. Ze hadden in deze plastic bollen allerlei kleuren verf gedaan die er dus langzaam uitdruppelde op een display die er onder lag. Zo leuk om te zien en hoe bedenk je het. Voor thuis natuurlijk niets, maar voor zo''n beurs geweldig. Zowieso waren de stands erg indrukwekkend, groot, mooi en je kunt zien dat er erg veel geld om gaat op deze beurs. Kosten nog moeite is er gespaard.

Natuurlijk konden we niet om onze Tim heen die weer zijn beroemde demo gaf. Heb er vaak bij gestaan de afgelopen jaren, en je vraagt je af wat er nu zo bijzonder aan is, maar het blijft toch boeien zo gemakkelijk als hij met zijn materiaal omgaat en ook met zijn publiek. Natuurlijk waren alle nieuwe Tim Holtz spullen aanwezig, de stempels, de embellishments, de nieuwe kleuren distressinkt, het papier, zijn boek. Erg mooi allemaal en alles was al voor de beurs besteld, dus jullie kunnen dat in de loop van de volgende maanden tegemoet zien bij Art Journey. Niet alles komt tegelijk binnen, niet alles is nog op de markt, maar tussen nu en eind maart zal het wel binnendruppelen. Ik hou jullie op de hoogte.

Hieronder zie je de nieuwe kleuren distressinkt. Toen ik hoorde dat er weer nieuwe kleuren uitkwamen dacht ik: hmmm, hebben we dan nog meer nodig? Maar ja nu je ze in het echt ziet gebruiken is het toch wel leuk. Zelfde geldt voor de paperpacks, in het echt is het erg mooi kan ik verklappen.

Twee van Tim's tags.


Ik heb verder nog leuke nieuwe spullen gezien waar ik morgen naar terug ga om zaken te doen, eerst nog een nachtje er over slapen.
De beurs was erg internationaal. Veel aziaten, veel oostblokkers, je hoort allerlei taaltjes om je heen. Nederland was goed vertegenwoordigd onder alle stands, we staan ons mannetje in deze wereld. Op de andere afdelingen vond ik het wel een hoog pakken gehalte hebben, veel gladde jongens in pakken die je van tevoren al taxeren of je wel of niet in hun straatje past. Vind ik zelf nooit zo leuk. Verder was is vreselijk enthousiast over alle producten die ik dus niet verkoop.
Zou wel een paar andere winkels aan Art Journey toe willen voegen, Art Journey papier, Art Journey kaarten winkel, Art Journey Stationairy, Art Journey......., maar wees maar niet bang hoor mensen, ik hou het bij mijn stempels en aanverwante artikelen, ik blijf jullie trouw. Welterusten en tot morgen of maandag.6 opmerkingen:

Hillie zei

Gelukkig maar dat je er en nachtje over kunt slapen.......Ik vind die verfbollen helemaal top! Veel plezier moergen en doe voorzichtig op de terugreis!

Liefs van Hillie

liszha zei

Wat een reis, ik ben gewoon jaloers. Ik heb Tim nog nooit gezien en dat staat hoog op mijn lijstje. Misschien volgend jaar ook naar Frankfurt gaan.
Groetjes!

Miek zei

Leuk verhaal weer Louise!
Geniet ervan en rustige terugreis .
Groetjes Miek

Liesbeth Fidder zei

Superleuk verslag ! Wat een prachtige beurs ! Je beschrijft het weer zo goed, kan me helemaal inleven !
Tot snel weer ! Goeie terugreis en voorzichtig doen hoor!

Hella zei

Ik ken de messe in Frankfurt in een andere setting..en ja het is verschrikkelijk groot......zere voeten/benen van het lopen/slenteren, ook al stap je zo af en toe op de loopband...Gezellig zoals je alles weer beschrijft...waan me bijna al tussen al dat creatieve spul en papier.
Hopelijk heb je vandaag lekker zaken kunnen doen. Veel plezier nog vandaag en doe voorzichtig op de terugreis!

Anoniem zei

hello........................................