donderdag 21 januari 2010

Dag 6: Heerlijk weer!

Vanmorgen op pad gegaan met paraplu in de aanslag, maar die hebben we niet nodig gehad. Sterker nog, het werd nog prachtig weer. Als start kozen we het punt waar we gisteren zijn gestopt, het Louvre en hieronder zie je waar we allemaal geweest zijn. Het was weer een stevige wandeling van ongeveer 10 km heb ik vanavond berekend met de kaart op schoot. Via de Tulerieen naar het reuzenrad waar we niet in konden omdat er onderhoud werd gepleegd, op de terugweg zagen we dat alle gondeltjes er af waren dus of het helemaal afgebroken werd? Geen idee.

Via de pont Concorde langs de Seine langs de Pont Alexander III, zie hieronder, naar de Dom des Invalides, zie foto daar weer onder. Hier ligt Napoleon begraven.


Via een paar leuke winkelstraten en een lunchstop kwamen we bij de Eiffeltoren aan die nu eens niet in mist gehuld bleek maar daar stond tegen een strakke blauwe lucht, kijk eens wat mooi!


De terugtocht aanvaard via de Pont des Invalides, via de Champs-Elysees, langs het beeld van Jeanne d'Arc naar de Rue Rivoli waar we nog wat geshopt hebben.

Hieronder zie je de laatste 4 gondeltjes nog aan het reuzenrad, even later zat er helemaal geen een meer aan.
Dat was dus onze 1 na laatste dag in Parijs, morgen gaan we als het weer het toelaat iets heel anders doen. Check morgen maar wat dat is geweest. Jeanette neemt nu het toetsenbord over om jullie wat uitgebreider verslag te doen.

3 opmerkingen:

Cynnie zei

Wonderful fotos of a wonderful city....

Ineke Original zei

Wat een pracht foto's!

Jo Capper-Sandon zei

You get about dont you, what a globetrotter :0) Stunning pics.