zaterdag 30 januari 2010

Frankfurt Paperworld

Gisteren hier in Frankfurt am Main aangekomen na een barre tocht van bijna 5 uur. Volgens onze trouwe TomTom zou het een rit van 3 uur en drie kwartier zijn, maar dat is bij goed weer en zonder een file van 14 km. Hmm, geen pretje en petje af voor Jeanette die ons er geweldig doorgeloodsd heeft. Bij het hotel aangekomen ingecheckt, koffie gedronken en gegeten en toen stortte Jeanette in en sliep al om 20.30 uur. Ondergetekende heeft nog gelezen en heb slecht geslapen omdat het hier bloedje heet was op de kamer. Bleek de thermostaat nog op ruim 20 graden te staan, dat overkomt me vanavond dus niet meer.

Vanmorgen na het ontbijt onze volgende openbaarvervoer avontuur, want een tram daar hadden we ook nog niet in gereden, maar ook dat hebben we nu onder de knie. Tramhalte is hier voor het hotel, kaartje gekocht via een automaat en 5 haltes verder voor de beurs uitgestapt. Mensen wat een stad is Frankfurt, had ik me niet gerealiseerd!!!
Het beursgebouw hier messe genoemd is mega, mega groot, je weet niet wat je ziet. Onze jaarbeurs in Utrecht is maar een halletje hierbij vergeleken. Verdwalen kun je hier gemakkelijk! Alles is geweldig geregeld, overal gaderobes, veel toiltetten (en zo schoon en netjes) overal zitplaatsen, restaurants, winkeltjes sapcorners enz. enz. Ook het transport in dit mega gebouw gebeurt met veel roltrappen en transportbanden zoals we die op Schiphol gewend zijn. Petje af, echte Deutsche grundlichkeit zullen we maar zeggen.
We hadden van te voren bepaald wat we in ieder geval wilden zien en dat was hal 4.2 omdat daar Paperworld creative werd gehouden, onze interesse gebied zullen we maar zeggen. Er is nl ook Paperworld Scriptum, Paperworld Imaging, een afdeling met geschenkverpakkingen, papier, geschenkartikelen, briefpapier, kaarten, een asian high quality selectie, bureauassecoires, enz. enz. enz. Er komt gewoon geen eind aan. Verder kunnen we met onze entreekaarten ook naar Christmasworld, Beautyworld en Hair & Beauty. Maar of we daar nog tijd voor hebben?
Naar Paperworld Creative dus, nou fantastisch wat je daar allemaal ziet. Teveel om op te noemen, ik werd er helemaal kriebelig van. Zou zo aan de slag willen met allerlei media, verf, papier enz. Wat een heerlijke beurs. Hieronder zie je bijvoorbeeld een gedeelte van een display van een stand waar verf en allerlei media werd verkocht. Ze hadden in deze plastic bollen allerlei kleuren verf gedaan die er dus langzaam uitdruppelde op een display die er onder lag. Zo leuk om te zien en hoe bedenk je het. Voor thuis natuurlijk niets, maar voor zo''n beurs geweldig. Zowieso waren de stands erg indrukwekkend, groot, mooi en je kunt zien dat er erg veel geld om gaat op deze beurs. Kosten nog moeite is er gespaard.

Natuurlijk konden we niet om onze Tim heen die weer zijn beroemde demo gaf. Heb er vaak bij gestaan de afgelopen jaren, en je vraagt je af wat er nu zo bijzonder aan is, maar het blijft toch boeien zo gemakkelijk als hij met zijn materiaal omgaat en ook met zijn publiek. Natuurlijk waren alle nieuwe Tim Holtz spullen aanwezig, de stempels, de embellishments, de nieuwe kleuren distressinkt, het papier, zijn boek. Erg mooi allemaal en alles was al voor de beurs besteld, dus jullie kunnen dat in de loop van de volgende maanden tegemoet zien bij Art Journey. Niet alles komt tegelijk binnen, niet alles is nog op de markt, maar tussen nu en eind maart zal het wel binnendruppelen. Ik hou jullie op de hoogte.

Hieronder zie je de nieuwe kleuren distressinkt. Toen ik hoorde dat er weer nieuwe kleuren uitkwamen dacht ik: hmmm, hebben we dan nog meer nodig? Maar ja nu je ze in het echt ziet gebruiken is het toch wel leuk. Zelfde geldt voor de paperpacks, in het echt is het erg mooi kan ik verklappen.

Twee van Tim's tags.


Ik heb verder nog leuke nieuwe spullen gezien waar ik morgen naar terug ga om zaken te doen, eerst nog een nachtje er over slapen.
De beurs was erg internationaal. Veel aziaten, veel oostblokkers, je hoort allerlei taaltjes om je heen. Nederland was goed vertegenwoordigd onder alle stands, we staan ons mannetje in deze wereld. Op de andere afdelingen vond ik het wel een hoog pakken gehalte hebben, veel gladde jongens in pakken die je van tevoren al taxeren of je wel of niet in hun straatje past. Vind ik zelf nooit zo leuk. Verder was is vreselijk enthousiast over alle producten die ik dus niet verkoop.
Zou wel een paar andere winkels aan Art Journey toe willen voegen, Art Journey papier, Art Journey kaarten winkel, Art Journey Stationairy, Art Journey......., maar wees maar niet bang hoor mensen, ik hou het bij mijn stempels en aanverwante artikelen, ik blijf jullie trouw. Welterusten en tot morgen of maandag.



dinsdag 26 januari 2010

I hope this note .....

Een kaart gemaakt met papier enz. van 7 Gypsies. Stempels van Basic Grey en Stampendous.





zaterdag 23 januari 2010

Thuisreis, berichtje vanuit de Thalys

Daar zitten we dan eindelijk in de Thalys, het heeft even geduurd, want er was gelijk al zo'n 30 minuten vertraging. Klinkt gek he een hogesnelheidstrein met vertraging?
Vanmorgen al vroeg opgestaan daar ik niet slapen kon na 4 uur vanochtend. Na even wakker gelegen te hebben ben ik maar gaan lezen en toen mijn boek uit was ben ik me maar gaan aankleden om half 7. Om 7 uur werd Jeanette ook wakker, en na het aankleden onze laatste ontbijt in het Kyriad hotel genuttigd. Daarna de laatste toiletspullen enz in de koffers gepropt en toen maar richting de metro. Wel een beetje aan de vroege kant, maar daar houden de dames reiziger wel van. Beter te vroeg dan te laat is onze motto en dan hoef je ook niet te stressen als er iets mis gaat. Via Cremee, Gare du lést naar Gare du Nord. Daar aangekomen het station opgezocht waarvandaan de Thalys zou vertrekken. Nou mensen, 1 tip, wil je naar Parijs met de Thalys en je reis vervolgens met de metro, reis dan licht!!!!! Een zware koffer moet je nl alle trappen op en af zeulen!! Liften en roltrappen zijn maar zeldzaam, pfff, mijn rechterarm is zeker 10 cm langer dan mijn linker.
Nou je snapt het al, we waren zeker een uur te vroeg op de plaats van bestemming, maar dat is niet erg vinden wij, lekker een bakkie koffie doen, om ons heen kijken en de tijd vliegt. Nou de koffie was lauw en waterig en kostte 3 euro 30 per kopje, dus dat was niet echt je van het. Verder zijn we bij elkaar opgeteld 8 keer aangesproken door 3 verschillende dames en heren die met een bekertje rondliepen voor een aalmoes. Heel naar allemaal alle armoede die je ziet, ik was er af en toe echt stil van. Het naarste was die man of vrouw onder een hoop afval bij de Arc de Triomph, meer dood dan levend lag hij/zij daar en om haar/hem heen raasde het verkeer en ging het leven gewoon door. Langs de Seine zie je ook allerlei onderkomens gemaakt uit kartonnen dozen, stukken plastic enz. enz. We hebben ook geregeld hier en daar wat gegeven, maar het blijft zo dubbel allemaal. Aan wie geef je en wat geef je en waar is de grens? Je zult zo maar moeten leven!

De trein kwam zoals gezegd eindelijk een half uur te laat aan en mensen mensen wat een mensen moesten er gelijk met ons dezelfde kant op! Heel anders dan toen we op Schiphol heen gingen, toen stonden we met z'n tienen of zo op het perron. We zijn inmiddels Brussel al gepasseerd en het zal niet meer zo lang duren voordat we Nederland weer binnenrijden. Rotterdam is onze eindbestemming met de Thalys en dan via met de intercity naar Zwolle waar Jos ons zal opwachten en naar Sleen rijden. Onze week is nu dus echt voorbij. Parijs au revoir, Nederland we komen er aan!

vrijdag 22 januari 2010

Parijs de 7de en laatste dag

Vandaag met de Metro maar een paar haltes verder via lijn 7bis naar het Parc des Buttes Chaumon. Dit is een prachtig aangelegd park op een heuvel (butte = heuvel) waar we heerlijk gewandeld hebben. Het was af en toe een behoorlijke klim maar zeker de moeite waard. Zoals je kunt zien stonden we hoog en droog en oefende ik voor living statue mocht ik nog ooit eens mijn flierefluiter van een paar dagen geleden eens tegenkomen. Viel nog niet mee op 1 been staan en van mijn hoog plekje afkomen kon ik niet zonder hulp van de andere dame reiziger. Stijf en stram ben ik wel van al het trappen klimmen van de afgelopen paar dagen.



Ook een echte heuse waterval ontbrak niet aan het geheel. Mooi he?


Na het park gingen we naar een mini dorpje vlakbij Bolivar, bestaat uit maar 5 straten met veel huizen in Art Deco stijl. Ook hier weer veel trappen klimmen maar een uitzicht op de Sacre Cour was onze beloning.



Opnieuw de metrolijn 7 gepakt en uitgestapt bij het Opera en oa het warenhuis Lafayette bezocht. Wat een schitterend gebouw!!! In het warenhuis was het een drukte van jewelste want de meeste bezoekers waren meer geintereseerd in de koopwaren. Dit was weer niet aan ons besteed daar het alle dure merken, kleding, schoenen, cosmetica, geurtjes en sieraden betrof. Echt je krijgt mij er niet warm voor. Al was ik miljonair gaf ik niet mijn goeie geld uit aan horloges van 5 cijfers enz. Wel leuk om alle typetjes te bekijken die daar achter de toonbanken stonden. Er waren mannen bij waar Gerard Joling bij in het niet valt als je begrijpt wat ik bedoel.Dit is het middenstuk van de gebrandschilderde glazen koepel. Schitterend!

En toen voor onze laatste terugtocht naar het hotel weer in de ons inmiddels vertrouwde metro. We zijn er echt aan gaan wennen en het is als je Parijs bezoekt echt de ideale vervoersmiddel. Echter als je slecht ter been bent of bejaard dan is Parijs echt niet een aanrader jammer genoeg. Heb niemand met een rollator of rolstoel gezien, dat is volgens mij ook een onmogelijkheid.


Weer "thuis"op Avenue de Flandre waar ons hotel staat.
Hotel Kyriad is echt een aanrader voor als je Parijs wilt bezoeken. Goed bereikbaar per auto, het hotel heeft een eigen parkeergarage. Engels sprekend personeel, prima ontbijt en diner, schone kamers met prima bedden. Metrostation op zo'n 200 meter van het hotel (lijn 7, uitstappen bij Crimee), 2 supermarkten (1 naast het hotel, 1 naast de metro), gratis wifi (trouwens in heel Parijs is er veel gratis wifi beschikbaar). 1 minpuntje is dat de kamers niet groot zijn en de badkamer nog kleiner, maar wij hebben ons er niet aan gestoord, je bent hier toch alleen maar om te slapen nietwaar?

Morgen gaan we naar huis, ook heerlijk hoor! Het was een fantastische week, we hebben genoten van deze prachtig stad. Wil ik er wonen? Nee, ik blijf toch trouw aan Nederland en Drenthe, home sweet home, en zoals het klokje thuis tikt enz.
Bedankt voor jullie belangstelling voor onze reis, volgende week weer over tot de orde van de dag. Oh nee, vrijdag vertrekken we naar Frankfurt naar de beurs Paperworld. Gaan jullie weer mee?

donderdag 21 januari 2010

Dag 6: Heerlijk weer!

Vanmorgen op pad gegaan met paraplu in de aanslag, maar die hebben we niet nodig gehad. Sterker nog, het werd nog prachtig weer. Als start kozen we het punt waar we gisteren zijn gestopt, het Louvre en hieronder zie je waar we allemaal geweest zijn. Het was weer een stevige wandeling van ongeveer 10 km heb ik vanavond berekend met de kaart op schoot. Via de Tulerieen naar het reuzenrad waar we niet in konden omdat er onderhoud werd gepleegd, op de terugweg zagen we dat alle gondeltjes er af waren dus of het helemaal afgebroken werd? Geen idee.

Via de pont Concorde langs de Seine langs de Pont Alexander III, zie hieronder, naar de Dom des Invalides, zie foto daar weer onder. Hier ligt Napoleon begraven.


Via een paar leuke winkelstraten en een lunchstop kwamen we bij de Eiffeltoren aan die nu eens niet in mist gehuld bleek maar daar stond tegen een strakke blauwe lucht, kijk eens wat mooi!


De terugtocht aanvaard via de Pont des Invalides, via de Champs-Elysees, langs het beeld van Jeanne d'Arc naar de Rue Rivoli waar we nog wat geshopt hebben.

Hieronder zie je de laatste 4 gondeltjes nog aan het reuzenrad, even later zat er helemaal geen een meer aan.
Dat was dus onze 1 na laatste dag in Parijs, morgen gaan we als het weer het toelaat iets heel anders doen. Check morgen maar wat dat is geweest. Jeanette neemt nu het toetsenbord over om jullie wat uitgebreider verslag te doen.

woensdag 20 januari 2010

Dag 5, regen, parapluutjes en plaspauzes

Ook vandaag was het opstaan moeilijk. De dames reiziger komen al aardig op leeftijd want zelfs met 8 tot 9 uur slaap nemen ze eigenlijk geen genoegen. Maar al met al zaten we toch om 9 uur aan het ontbijt en gingen we daarna op pad. Helaas was het slecht weer en moesten we eerst 2 parapluutjes kopen. Onze theorie daarachter is dat als we een paraplu kopen dat het daarna ophoudt met regenen wat op zich jammer is van je geld, maar als het werkt is het mooi meegenomen. Hmm, theorie werkt helaas deze keer niet kan ik je vertellen, want het heeft vandaag toch behoorlijk geregend. Maar goed dat mag de pret niet drukken. In de metro is het droog en we gaan vol goede moed op pad. Onze tocht gaat via de Palais de Justice, de pont Saint Michel en het standbeeld en we krijgen al gauw zin aan koffie en zien ons lievelings koffiestop de Starbucks. Daar gedronken en geplast maar dat laatste pas nadat ik na tevergeefse pogingen deed de deur van het toilet aan de buitenkant te openen, Iets wat een ieder voor mij blijkbaar wel lukte maar de deur bleef voor mij vreemd genoeg hermetisch gesloten. Gelukkig schoot een aardige aziatische meneer mij te hulp en wees op de toegangscode onder aan zijn kassabonnetje, die had je nodig om in te toesten en dus toegang tot het toilet te krijgen. Hmm, handig, moet je nog wel je kassabon hebben! Niet getreurd, ik mocht die van hem wel hebben. Dus Louise kon plassen, wat een opluchting. Dat was echter van korte duur, zit ik net, gaat het licht uit! Oeps, te traag m'n broek naar beneden gedaan??? Ik zit daar in het pikkedonker en denk: zeker een bewegingsmelder, dus ik ga met mijn broek op mijn knieeen hevig zitten zwaaien (ja ik weet het al jullie zien me zo voor je!!), maar nee er gaat geen lampje branden. Dus op de tast naar wc-papier, op de tast naar de spoelknop, en nee dit is niet lollig, dus stop maar met lachen. Broek in het donker omhoog en op de tast naar de deur, want het is een vrij groot toilet. Daar aankomen schiet het licht weer aan dus kon ik wel zeep en kraan vinden. Ook om weer het toilet te verlaten moest je op een knopje drukken, dit was wel een zeer technologisch plasje!
Na deze overigens verder prettige stop richting de Notre Dame, een van buiten schitterende kerk die wij van binnen vrij sober vinden. Buiten stond de kerstboom nog opgetuigd, iets wat wij hier overal nog veel zien, kerstversiering hangt hier blijkbaar de gehele maand januari?


En het regent nog steeds dus tijd voor een tweede plaspauze en lunch. Nu in de toepasselijk genaamde cafe Quasimodo (de klokkenluider van de Notre Dame) waar wij onderstaande kleine stokbroodjes verorberden, heerlijk.

Via Pont Neuf wandelen we via de Seine naar de Pont des Artes, de oudste brug van Parijs waar wij al deze hangslotjes (zie foto's hieronder) aan de brug zagen hangen. Overal staat iets op, namen en data en liefdesverklaringen. Heb gegoogled maar kan er op het internet niets over vinden. Deze brug is heel beroemd, maar voor de fans van Sex in de City, dit is de brug waarop Mr. Big Carrie ten huwelijk vroeg. Romantisch he? Zo romantisch dat ik mijn derde gouden trouwring van deze week krijg aangeboden die daar weer plotseling voor mijn voeten gevonden wordt door een "aardige" heer, maar ja daar trapt deze doorgewinterde dame niet meer in, ik heb mijn lesje bij de Tour de Eiffel immers geleerd?

Via de Pont des Artes loop je zo het Louvre in via de achterkant. Ook in het Louvre het nodige gezien, maar we konden niet weg voor we de Mona Lisa met eigen ogen hadden aanschouwd. Wij en vele anderen moet ik zeggen. Ik had al gehoord dat het een kleine schilderij is, dus daar was ik al op voorbereid, maar ik moet zeggen dat ik het zowieso wat tegen vind vallen. Ik voelde me toch al een cultuurbarbaar omdat ik echt te moe was om van alle kunst te genieten. Ik wou er geweest zijn, maar het was vandaag niet echt aan mij besteed. Een mens heeft nou eenmaal maar zoveel energie in z'n lijf nietwaar?


Jeanette toont trots haar parapluie!
Tres bon Jeanette!




En dat was onze dag van vandaag. Ik ga lekker douchen en slapen. Heerlijk. We weten nog niet precies wat de dag van morgen voor ons gaat brengen, dat ligt mede aan het weer. Tot morgen de 1 na laatste dag van ons Parijse avontuur.

dinsdag 19 januari 2010

Parijs dag 4, een dag vol kunst en cultuur

Gisteren heb ik niet veel over onze belevenissen geschreven, dat kun je uitgebreid op de blog van Jeanette lezen, ik geef zo de link als je die nog niet hebt. Ik volsta er mee om te vertellen dat we ruim 10 km hebben gelopen en daarbij de Eiffeltoren, de miltaire school, de musee d'architectuur voorheen paleis de Chaillot, de Arc de Triomphe, Pont Alexander III, enz gezien hebben. Helaas was het niet zulk mooi weer dus de top van de Eiffel was niet te zien en hebben we die ook maar niet beklommen, misschien verder deze week bij helder weer. Vandaag zijn we met de metro, die we al aardig onder de knie hebben, naar Montmartre gegaan voor een dagje kunst en cultuur, hieronder een paar foto's om jullie mee te laten genieten. Hierboven een gietijzeren deur die ik zo mooi vond op de begraafplaats van Montmartre. Op deze begraafplaats liggen vele beroemde fransen o.a. Degas. Echt een hele andere begraafplaats dan die wij gewend zijn. Allemaal tombes en huisjes die hier en daar zelfs op mini kerkjes lijken.
Hierboven en onder 1 van de living statues die bij de Sacre Cour stonden. Met deze flierefluiter had ik sjans volgens Jeanette, maar het was betaalde "liefde" hoor, na het betalen van een euro voerde hij een act voor me op geheel met knipoogjes en een kushandje. Dus al was het leuk het was ook wel dubieus, denk niet dat hij me echt leuk vond. Jammer hoor. Hij deed zijn act overigens erg goed. Leuk om te zien.
Ik ben al jaren groot fan van Dahli dus toen ik las dat er een permanente tentoonstelling van hem hier was moest ik er natuurlijk heen. Heb veel werk van hem gezien die ik niet kende dus zeer de moeite waard. Met ons metrokaart kregen we ook een leuk korting op de toegangsrprijs.

Hieronder een leuk ornament op een muur die ik onderweg tegenkwam die geheel in tegenstelling was met zijn pitoreske omgeving.

Een palet van 1 van de vele kunstschilders op het plein Place de la Tetre. Op deze plein zie je veel kunstschilders bezig die ter plekke je portret willen tekenen of je een ander kunstwerk willen verkopen. Niet alles was mijn smaak, maar er was veel moois bij. Knap hoor! Ik kan nog geen stokpoppetje tekenen vandaar dat ik stempel.

En hier tot slot de Sacre Cour, bij velen bekend, maar het blijft zeer indrukwekkend van buiten en binnen.

Het was weer een heerlijke dag in deze schitterende stad. We hebben nog 3 dagen te gaan en plannen voor elke dag al klaar, we halen er uit wat er in zit. Volg ons op onze reis door elke dag even terug te komen en laat een berichtje achter, vinden we leuk.
Wil je uitgebreider lezen over gisteren en vandaag? Klik dan door naar Jeanettes blog.
Tot morgen! Au revoir!

maandag 18 januari 2010

Parijs dag 3: het goud ligt op straat

Vandaag bij de Eiffeltoren, verslag volgt later, iets meegemaakt wat me de hele dag heeft beziggehouden. Lopen Jeanette en ik richting de Militaire school, wordt ik opeens staande gehouden door een jonge dame die zich eerst had gebukt en daar zgn een ring vondt. Ze liet het aan mij zien en zei: volgens mij is dit een gouden ring, is het soms van u? Naief als ik ben kijk ik er naar en zeg: nee hoor die is niet van mij en ja het lijkt inderdaad wel goud. (dit gebeurt allemaal in het engels en dat had natuurlijk al een alarmbelletje moeten doen rinkelen). Ze past de ring om alle vingers en zegt, bij past mij toch niet, houdt u het maar: for good luck. Ik weiger de ring, ja wat moet ik met een gouden ring die niet van mij is? Maar ze drukt het me nogmaals in de hand en zegt het is voor u. Ik weer: " nee u heeft het gevonden (DUHHH, Louise!!), u mag het houden" en als ze het niet aan wil nemen zeg ik dat ik het dan wel op het bankje leg vlakbij waar ze het gevonden had. Dat ging de dame te ver en met een ontevreden gezicht liep ze verder waar ze met een andere dame die verder op achter een boom stond verder liep. Hmmmm, dat was dus geen zuivere koffie. Ik nog bedenken wat er met me gebeurd zou zijn als ik het wel had aangenomen? Gaan ze dan stennis schoppen? U heeft mijn ring gestolen! en wordt je dan door de andere gerold?? Geen idee. We hebben de dames in de gaten gehouden zo gedurende onze wandeling en hebben ze dezelfde ring wel 3 x aan iemand anders proberen te slijten met dezelfde truc, maar gelukkig was niemand zo stom. Bij de Arc de Triomph probeerde een man al dezelfde truc bij Jeanette uit te halen, maar ze was hem al voor door alwetend nee te schudden. Vanavond heb ik even gegoogeld op "truc met gouden ring Parijs" en vond vele hits, waarvan hieronder de link naar eentje. En nee de ring hierboven is dus niet de ring die mij is aangeboden maar precies zo eentje die door iemand anders is aangesmeerd en zijn verhaal op het internet zette.. Wees dus gewaarschuwd als je naar Parijs gaat: het goud ligt hier echt niet op straat! http://standaard.typepad.com/en_nu_even_elders/2009/06/straatlopers-onder-elkaar.html

Welterusten!

zondag 17 januari 2010

Parijs dag 2: de SMAC

Vanmorgen op ons gemakkie opgestaan, wekker ging om 8 uur en we konden tot 10 uur ontbijten. Dat hebben we dan ook gedaan en het ontbijt was voortreffelijk. Het franse ontbijt is normaal niet geweldig heb ik al eens ondervonden, maar dat geldt zeker niet voor het Kyriad hotel. Heerlijk! Versfruit, yogurt, croissants, met of zonder chocolade, stokbrood, kas, ham, sapjes. Het was er allemaal.

Toen lopend naar de Grande Halle de la Viellette waar de SMAC gehouden werd. Voor het geval je je afvraagt wat SMAC betekent, dat staat voor Salon des Metiers et Activites de la Creation. Het was een mooie wandeling want het weer is hier prima, vergeleken bij Nederland gewoon warm. Geen sneeuw te bekennen hier en we hebben tussen de middag zelfs zonder jas buiten gezeten. Binnen in de hal was het poepie warm dus na het halen van onze badges gauw onze jassen afgegeven en de beursvloer op. Een leuke beurs met veel inspirerende dingen. We ontmoeten oa Wendy Senger en Heidi Swap die de nieuwste producten van Tattered Angels demonstreerden nog voordat het op de CHA te zien is. Erg mooie producten en natuurlijk zal dit t.z.t. bij Art Journey te koop zijn. Heidi Swap maakte voor Jeanette nog persoonlijk een mooie label in paars tinten omdat Jeanette zo gek is op paars. Verder leuke ideeen opgedaan. De beurs was niet mega groot en we hebben besloten het ook bij deze ene dag te laten. Parijs is zo groot en er is nog zoveel te doen dat we onze resterende tijd daaraan willen besteden.

Na de beurs zijn we weer door het Parc de la Villette teruggelopen . De Park staat op de voormalige locatie van het centrale slachthuis en de beurs van Parijs. Tegenwoordig herbergt het 55 hectare grote park (het grootste van Parijs) een varieteit aan evenementen en attracties die in verband staan met kunst, cultuur en wetenschap. Een cultureel centrum in het hart van de stad, waar moderne architectuur wordt afgewisseld met veel groen en water. Hierboven zie je de Geode. Dit oogverblindende metalen pand herbergt een 1000 vierkante meter groot scherm, 400 zitplaatsen en een geluidssysteem met 12 speakers. Daarna door de Cite des Sciences gelopen en koffie gedronken. Een enorm gebouw met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter. Europa's grootste centrum van wetenschap en industrie. We hebben daar niet zo heel veel bekeken omdat het er megadruk was, maar daar het op loopafstand van het hotel is gaan we misschien deze week nog terug. Na een flinke wandeling naar en langs het hotel om hier de buurt te verkennen zijn we moe maar voldaan naar het hotel teruggekeerd. Ik moet zeggen dat ik toch een beetje onder de indruk ben van de erbarmelijke omstandigheden waarin sommige mensen hier leven. Voel me des te meer eens erg rijk dat ik mag wonen waar ik woon, en dan bedoel ik niet in financiele zin, maar de veiligheid, geborgenheid en schoonheid van ons eigen plekje in Sleen.
Morgen vervolgen we onze metro avontuur en trekken Parijs in om de toerist uit te hangen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte! Ik ga lekker douchen en naar bed. Zoals altijd krijgen de dames reiziger in het buitenland altijd meer slaap dat thuis, en heerlijk dat we dat vinden!