donderdag 29 januari 2009

De laatste dag van de CHA

Vandaag was de laatste dag van de CHA en daar we na het wat langer slapen en ons ontbijt nog een paar uurtjes over hadden voordat we Lia zouden ontmoeten zijn we toch maar met de auto naar de beurs vertrokken om daar nog een make and take te doen en toch op de valreep nog een stempellijn te ontdekken die we nog niet hadden gezien en die ook maar even besteld. Om 2 uur gingen de lichten uit en was de CHA afgesloten.
Het was een hele belevenis zo'n CHA en ik heb er beslist geen spijt van, maar vraag je me nou of dit een jaarlijks weerkerend bezoek wordt moet ik je nu nog even het antwoord schuldig blijven. Natuurlijk zie je een boel, natuurlijk zijn de contacten belangrijk, natuurlijk is het leuk om mee te maken maar is er nu zoveel nieuws? Lopen wij achter in Nederland? Nee, beslist niet. Ik denk dat wij in ons klein landje beslist geen achterblijvers of nalopers van Amerika zijn. Daar hoeven we echt niet voor naar de CHA. Als je je als winkelier maar op de hoogte blijft houden via het internet, de bladen en een goede groothandel hebt in de US of Nederland dat het ook zeker zonder de CHA kan. Al met al had ik het overigens niet willen missen, het was weer een hele belevenis om hier weer te mogen zijn, hier te kunnen autorijden, de Amerikaanse cultuur mee te maken, het lekkere weer enz. enz.
Wil ik hier wonen? Beslist niet, ik ben dol op ons kikkerlandje met de kneuterigheid, gezelligheid en onze cultuur. Het was hier heerlijk, maar morgen vliegen we weer lekker naar ons eigen Nederland en gaan we weer over tot de orde van de dag. Ik geef het toetsenbord nu over aan Jeanette die jullie in Jeanette stijl zal vertellen wat wij vandaag zoal gedaan hebben
Morgen zullen we niet kunnen bloggen daar we morgen uitchecken en gaan rijden naar Los Angeles waar de huurauto weer ingeleverd moet worden en dan ons door de shuttlebus naar LAX laten brengen waar we om 17.30 uur gaan vliegen. Dus vanuit Anaheim California stuur ik jullie de groetjes en bedankt voor het meelezen van onze verslagen.

woensdag 28 januari 2009

Surfing, surfing, windsurfing......

Vanmorgen om ongeveer 10 uur waren we in het Convention Center waar ik alle bestellingen afgehandeld heb. Zonder al teveel te willen verklappen kan ik melden dat de nieuwste Hero Arts stempels in ieder geval besteld zijn. Wanneer ze in de winkel aanwezig zijn is nog niet te zeggen daar het bij Hero Arts hartstikke druk is zo na de beurs. Hierboven zie je 1 van de vele voorbeeldkaarten! Nadat alle adresjes van mijn lijst afgehandeld waren vonden wij het wel welletjes, de CHA hebben we wel gezien en besluiten om lopend Anaheim in te gaan naar een winkelcentrum waar we veel over hadden gelezen gedurende de week: The Garden Walk. Nou dat was een ervaring die we wel hadden kunnen missen! Een splinternieuwe winkelcentrum waar gewoon geen mens liep. Veel restaurants, veel terrassen maar geen mens te zien! (zie de foto hieronder) Toch daar maar een sandwich en kop koffie genuttigd omdat het ruimschoots voorbij ons etenstijd was en toen maar te voet naar de bushalte en daarna met de bus naar het hotel.
De tassen op het bed gesmeten en de TomTom ingetoetst richting strand: Huntington Beach, de surfcity van California. Zonde om een hele dag in zo'n conferentiecentrum opgesloten te zitten als de zon zo prachtig schijnt en je zo dicht bij het strand zit. Een kleine 3 kwartier later was dit ons uitzicht. Wow, wat schitterend! Nou lieg ik trouwens, ons eerste aanblik was een surfer met ontbloot bovenlijf die er wel heel appetijtelijk uitzag en waarvan we spontaan de giechels kregen!



Na een wandeling langs het strand en over de pier zijn we nog over een soort kunstenaarsmarkt gelopen waar er opvallend veel typetjes liepen, de hippietijd herleefde weer. Prachtig om te zien! Leuke muziek, gekke mensen.
Toen de pier weer op om een hapje te eten bij Ruby's een eetcafe helemaal in de sfeer van de 50-er rock and roll jaren.
Aan alle mooie dingen komt een eind en we moeten helaas op huis aan. Op de terugweg evan langs de Target om wat hoesttabletten te gaan kopen want ik hoest me suf de laatste dagen en dat slaapt zo slecht. We besluiten nog een kopje koffie en thee bij Starbucks te drinken en wat er toen allemaal gebeurde weten we nog steeds niet maar we waanden ons in een heuse Amerikaanse tv-serie. Opeens holde er een medewerker van Target naar buiten, kwam weer binnen met een krijsend kindje die door een cassiere werd overgenomen. Daarna kwam de bewaking binnen met een vrouw die waarschijnlijk de moeder was. Wat er precies was gebeurd weten we niet maar binnen no-time stonden er 3 politieauto's voor de deur en waren er ook 3 agenten binnen. Dat gebeurt toch niet voor winkeldiefstal dachten wij zo. Wij zaten op de eerste rang want dit alles speelt zich af voor onze ogen. 1 van de agenten vertrekt rustig met zijn auto (na een lief glimlachje naar mij, mijn dag was weer goed) en toen opeens kwam 1 van de andere agenten als een gek naar buiten hollen waar hij met gevaar voor eigen leven een over het parkeerterein aanscheurende motor probeert tegen te houden. Hoe hij hiervan op de hoogte was dat deze motorrijder er aan kwam was ons onduidelijk en of er samenhang bestond met de vrouw binnen weten we ook niet, maar het was echt levensgevaarlijk! De 3de agent die nog binnen was is ondertussen ook naar buiten gehold en beiden springen ze elk in hun eigen auto en gaan met loeiende sirenes achter de motor aan. Wow wat een sensatie! Ook de meisjes van Starbucks genoten met ons van deze welkome afwisseling en onze plek op de eerste rang!
Jammer genoeg weten we natuurlijk nog niet hoe de vork in de steel zat en zijn we maar naar het hotel gereden.

Ook aan deze dag is jammer genoeg een einde gekomen, het was een heerlijke dag, vooral het strand, de golven, de ondergaande zon en de surfers. Dan weet je pas echt dat je in California bent!



dinsdag 27 januari 2009

CHA dag 2, a picture says more than a 1000 words.

Dus hou ik het vandaag maar op een fotoimpressie van onze 2de dag op de CHA.
Bernie Berlin, wow wat een leuk mens. En ik altijd maar denken dat Bernie een man was!

Suze Weinberg en Claudine Hellmuth, beiden gaven een leuke demo en make and take! Hier even een onderonsje.
Tim werd gefilmd door een filmploeg voor de site van CHA en een andere site waarvan ik de naam niet meer weet. Ook wij stonden te filmen en Wim Kros van Hobby Handig maar wie filmpt nou wie?
Hierboven een kaart met 1 van de nieuwe Tim Holtz stempels ook binnenkort in de winkel van Art Journey verkrijgbaar.
Rachel Greigh van Darkroom Door heeft bij Advantus (leverancier van de Tim Holtz accecoires) een make and take gevolgd.
Close up van het werk van Wendy Vecchi.
De nieuwe mini masks van Tim Holtz die binnenkort in de winkel zullen hangen.

Zomaar een closeup van Tim's werk.
En nog meer. De bloempjes en blaadjes onderaan het boekje zijn ook nieuwe embellishments van Tim.
En toen aan het eind van de middag weer richting hotel, moe maar voldaan en bruisend van de ideeen en inspiratie. Wil je nog meer lezen over vandaag? Lees dan Jeanette's blog op:
Ik ga nu, ja je raad het al: naar bed! Nu slaapt Jeanette eens voor de verandering voor mij aan. Ik hou het aardig vol want het is al 22.00 uur en nog steeds wakker, ja, ja!

maandag 26 januari 2009

Eerste beursdag

Zo ik ben weer wakker! Kon het echt niet opbrengen om gisteren nog een letter te typen. Na het eten ben ik volledig ingestort en heb zo gauw het kon mijn bed opgezocht. Lag denk ik al om 20.30 uur volledig in coma. Maar goed, het is nu 6 uur in de ochtend en ik ben weer volledig up and running zij het met een zere keel en hoesterig, maar wie niet in Nederland dus dat zullen wel naweeen zijn. Het is hier in California ook een stuk koeler dan bij aankomst en ik heb vannacht dan ook voor het eerst onder mijn deken geslapen ipv een laken.
Maar goed,de CHA en onze eerste dag.
De Convention Centre is dus megagroot zoals we al eerder vermelden en de organisatie van de CHA is echt heel goed te noemen. Thuis hadden we al badges toegemaild gekregen die je dus moest uitprinten. In de hal aangekomen hield je die voor een scanner en werd je op een beeldscherm welkom geheten en kon je je eventueel meteen registreren voor de Summer CHA. Daarna rolde er een print van je echte badge er uit die aan een keycord werd gehangen en kon je dus je gang gaan. Alles in een paar minuten afgehandeld. Als winkelier had je een andere kleurcode dan bjivoorbeeld een standhouder en dat is ook wel heel gemakkelijk op een beurs.

De beurs zelf is erg overzichtelijk, maar bij lange na niet zo druk als ik verwacht had. Er wordt ook gezegd dat er veel minder standhouders staan dan andere jaren en in het hotel hoorde ik van een standhouder dat het vergeleken met 5 jaar geleden wel de helft is. Maar goed voor ons was en is het op dit moment ruim voldoende al weet ik niet of we de volle 4 dagen gaan volmaken. Iedereen loopt ook met trolleys en kroptassen om alle foldermateriaal enz. mee te kunnen torsen want per dag zijn dat er kilo's!
Groot was mijn verrassing toen ik door een Australische dame werd aangesproken die toen ze hoorde dat ik uit Nederland kwam mij vroeg of ik Art Journey kende. En of ik Art Journey ken, ha, ha. Bleek dat Rachel Greigh van Darkroom Door te zijn waarmee ik al langer emailcontact heb, maar ik had haar niet herkend omdat ze verder aan een tafeltje zat waar ik een make and take zat te doen. Toeval bestaat niet en alles gebeurt om een reden denk ik altijd maar. We hebben gelijk een date gemaakt en als alles goed gaat komt Rachel naar Zeist waar zij een demo's komt geven aan de Art Journey stand!!!! Yehhh. Het is een schat van een meid met een heerlijk Australisch accent en jullie zullen haar geweldig vinden straks in Zeist op het Art Specially Event.

We gaan in ieder geval woensdag sameen eten en krijgen dan van haar een priveles als we alles bij elkaar kunnen scharrelen aan spulletjes.
Dit is een foto van Rachel Greigh met Wendy Vecchi en Jeanette. Wendy is een designer van Stampers Anonymous een ook een schat van een dame. Wendy en Rachel kennen elkaar dus goed.

Ben ik gelijk aangekomen bij de Stand van Ranger waar Wendy stond te demonstreren evenals Tim Holtz en Claudine Hellmuth. De hele beurs was rustig behalve bij...... Tim ofcourse! De dames (en een paar heren) drommen echt ook hier om hem heen.
Er komt veel nieuws aan van Ranger: nieuwe kleuren alcoholinkt, grungepaper i.t.t. grunge board, veel dunner dus ook op andere manieren te bewerken. Tim had het zelfs door een printer gehaald. How cool is that? Verder stiften die je kunt vullen met bijvoorbeeld Adirondack inkt enz. Natuurlijk waren de nieuwe stempels van Tim er ook al bij Stampers Anonymous en die zijn al voor jullie besteld.

Bij Claudine Hellmuth heb ik ook nog een make en take gedaan en het is een aardige meid. Haar verf en sticky canvas staat al een poosje in de winkel bij Art Journey en ik kon haar dus melden dat de klanten er erg tevreden over zijn en het heel goed verkoopt.
Het was al met al een fijne dag en we hebben veel bekenden ontmoet zoals bijvoorbeeld Bob en Judi van Judi Kins (natuurlijk komen zij ook naar Zeist), Sharon van Beek, Lea (iemand die we elk jaar bij clubscrap tegenkomen), de mensen van Morning Star enz enz. It's a small world afterall om maar in Disney termen te blijven.
Ben benieuwd hoe het vandaag gaat, we hebben nog veel op het programma staan in ieder geval, maar dat kunnen jullie morgen lezen! Ik ga me nu douchen om weer fris en fruitig dag 2 van de CHA te starten.

zondag 25 januari 2009

Zaterdag: Copicmarkerclass


Vanmorgen weer op tijd op want we moesten om 9 uur in het Marriot hotel zijn waar we ons ingeschreven hadden voor een Copicmarkerclass. Het Marriot Hotel staat tegenover the Anaheim convention centre waar de CHA ook wordt gehouden. We konden nu mooi zien of het handig zou zijn om per auto naar de CHA te gaan of toch maar de gratis shuttlebus te nemen. Nou gezien de prijzen die er voor het parkeren in de parkeergarage wordt gevraagd en de geringe afstand lijkt het er op dat wij de shuttlebus gaan nemen en misschien af en toe het zelfs gaan wandelen. Een frisse neus en wat beweging is nooit weg nietwaar?

We waren mooi op tijd in het Marriot en na gevraagd te hebben waar we in dit immens hotel verwacht werden kwamen wij als bijna laatsten aan. In totaal waren we met 48 deelnemers. De catering was prima geregeld, veel vers fruit, allerlei lekkere muffins en ander "gebak", koffie, thee, sapjes en water stond er ruimschoots voor iedereen klaar.
Marianne Walker die productspecialist is voor Copic Markers (je kunt meer over haar lezen op de volgende blog http://ilovemarkers.blogspot.com/) heeft ons de hele dag lesgegeven. Het was een zeer inspirerende dag waarin wij veel geleerd hebben over het inkleuren met de copics. De meest belangrijke les was dat alles valt en staat met het soort papier wat je gebruikt en het soort inkt waar je mee stempelt. Later zal ik hier op mijn site en tijdens de workshops meer over vertellen. We hebben allerlei technieken geleerd en zelfs met een airbrush gewerkt wat erg leuk was om te doen. Helaas heb ik geen foto's omdat ik mijn beide batterijen van mijn fototoestel leeg had (ja als je je internationale stekker ook niet met het pijltje op USA zet dan gaat het opladen ook niet erg goed, duhhhh). Jeanette heeft filmpjes en foto's gemaakt maar deze beide digibeten krijgen deze niet van de camcorder op mijn laptop overgezet. Hebben we toch Jos de systeembeheerder weer bij nodig als we thuis zijn. Dit houden jullie dus nog van ons te goed.

Aan het eind van de dag kregen we beiden ons certificaat uitgereikt en mogen we ons vanaf nu gecertificeerde copicmarker designers noemen, het is maar dat jullie het weten. We worden daarom graag met het nodige respect behandeld als we terug zijn in Nederland. Marianne tekent de certificaten!

En nu zijn de dames reiziger weer terug in het hotel, hebben een heerlijk diner achter de kiezen en zitten in onze pj's klaar om lekker op tijd onder de lakens te duiken. Echt ik word oud, kan mijn ogen na 21 uur nauwelijks meer open houden. Gelukkig is het met Jeanette al niet beter gesteld en vinden wij het prima zo. Morgen weer een enerverende dag vol nieuwe indrukken. Wordt vervolgd.

zaterdag 24 januari 2009

Vrijdag, dag 3 in Amerika

Toen we vanochtend wakker werden en de gordijnen openschoven waanden we ons weer in Nederland. Hoezo California? Het regent en ook niet zo'n klein beetje ook!! We waren erg tevreden met onszelf dat we gisteren naar Disney zijn geweest en vandaag tot winkeldag hadden gebombardeerd. Helemaal goed! Dus op ons gemak lekker ontbeten en toen o.l.v. onze onontbeerlijke TomTom op weg naar Michaels, Jo Ann's, de Walmart en toen een snelle lunch bij Subway's om vooral op tijd te vertrekken richting Riverside om de file's voor te zijn. Dus nog voor 15 uur vertrokken om ruimschoots op tijd op de beurs (stempelbeurs voor consumenten) te zijn die om 17 uur zou starten. Ja, ja, je kunt wel allerlei plannen maken maar als de rest van Los Angeles zich daar niet aan houdt dan schiet je er weinig mee op. Over een rit van 67 km die normaal driekwartier in beslag neemt hebben wij ruim 2 uur over gedaan. We hebben echt 45 km in een file gestaan die zich over 7!!!!!! rijbanen uitstrekte. Het was verder een prachtige rit tussen en over de heuvels van California. Hele stukken waren echter zwartgeblakerd door de branden van afgelopen zomer, ook verschillende huizen waren daardoor verwoest!
Klokslag 17 uur stonden wij op de beurs waar wij door allerlei bekenden werden begroet, Mary Kay van Stamp Camp, Linda van Lost Coast Design, en de eigenaars van Morning Star, sorry ben hun naam even kwijt. Ook Ank en Fred van StampingBack waren aanwezig. Ank verzorgde een demo voor I break for Stamps. Erg gezellig allemaal. Hieronder een paar foto's, sorry vergeten een overzichtsfoto van de beurs te maken.
Heerlijke grabbelbakken met unmounted rubber. Jeanette kon zich niet beheersen en moest natuurlijk een graai doen. Moet zeggen dat ze zich erg beheerst heeft en maar 4 stuks heeft gekocht.
Voor iedereen die Mary Kay van Stamp Camp kent, zie de foto hieronder. Ze is inmiddels onherkenbaar daar ze 124 engelse ponden is afgevallen, je weet niet wat je ziet. Haar geheim? A very hot personal trainer! Ik moet me ook maar eens zoiets gaan opscharrelen in Nederland. Het werkt blijkbaar wel zoals je ziet!
Nou mensen hier sluit ik mee af voor vandaag want ik ben best wel een beetje moe van dat file rijden en shoppen. Om 21 uur naar bed zoals de voorgaande avonden gaat dus niet lukken, het is inmiddels al ver voorbij ons bedtijd want het is nu half 11!! Gauw in bed want morgen hebben we weer een zware dag voor de boeg.

vrijdag 23 januari 2009

Disneyland

We wisten niet zeker of we het zouden doen, maar aan het ontbijt hebben we toch besloten om naar Disneyland te gaan. Het is eigenlijk te gek als je Disney op loopafstand van je hotel hebt om het niet te doen. En we hebben er zeker geen spijt van gehad! Ik heb met volle teugen genoten en werd er helemaal blij van. Een heerlijke dag met fantastisch weer, zo rond de 20 graden. Toen men in de gaten had dat het onze eerste bezoek aan het park was kregen we een button met 1st visit er op en werden hier de hele dag op aangesproken. Natuurlijk moesten we ook met Mickey op de foto! Ik ben net een klein kind. Elke keer als ik weer zo'n Disney personage zag vloog ik er op af met mijn fototoestel. Zowieso alle atracties die eigenlijk voor de kinderen zijn bedoeld zit ik met een big smile te bekijken. De animatie 3D film: "Honey I shrunk the audience" was echt een giller, wat hebben we gelachen! Maar een duik met een onderzeeboot waar je midden in de film Finding Nemo zit vond ik ook geweldig.
Jeanette poseert als een echt fotomodel met 1 van de vele petjes die er te koop zijn. Wat een merchandising daar! We hebben de pot maar niet gespekt en het petje is niet gekocht al staat het haar schattig nietwaar?

We hebben echt ontzettend lekker gegeten van een salade met versfruit en een gegrild stukje zalm waarna we om 19 uur besloten weer "huiswaarts" te keren. De dames zijn niet al te piep meer en willen op tijd naar bed nietwaar?
Dus de laatste foto's van Disney by night en op naar de shuttlebus die ons weer veilig thuisbracht bj het hotel. Het vriendelijke verzoek van de buschauffeur of hij nog voor ons moest bidden hebben we maar afgewimpeld




Dat was het dan weer voor vandaag. Jeanette ligt al in haar pj op bed en Louise gaat nu lekker haar voorbeeld volgen. Morgen weer een nieuwe dag. We houden jullie op de hoogte!



donderdag 22 januari 2009

Anaheim


We zijn er! Na een vlucht van 10,5 uur landen we in Los Angeles. Prima vlucht, prima service van KLM. Heb onderweg een heel boek uitgelezen die ik op Schiphol had gekocht. Verder filmpje kijken voorts in slaap vallen, en dan is zo'n vlucht echt zo voorbij hoor. No problem.
In het vliegtuig moesten we ondanks dat iedereen zich tegenwoordig op het internet aan moet melden op ESTA om daar online deze zaken af te handelen (en o wee als je dat niet 72 uur van te voren hebt gedaan!), toch alles ook nog weer in tweevoud op de beroemde groene en witte formulieren invullen voor de immigratiedienst en douane. Lekker dubbelop dus.
In het vliegtuig bleek dat er nog meer Nederlanders op dezelfde dag en in het zelfde vliegtuig zaten richting CHA, Joan. Bernadette en Carla van Simpel Scrappen reisden met ons mee.

Nadat we door hadden dat we in een shuttlebus richting Hertz moesten om onze gehuurde auto op te halen ging het vlot. We rijden in een slinternieuwe Chevrolet Aveo. Ook nu bracht de meegebrachte Tomtom ons feilloos op onze bestemming in Anaheim. Het was wel megadruk op de weg hoor en ik heb toch het idee dat men hier wat agressiever rijdt dan in bijvoorbeeld Winsconsin en Illinois. Veel getoeter en minder genegen om je voor te laten gaan als het zo uitkomt bij het zoeken en rijden in een file.
We kwamen in het donker aan bij het hotel dat er zoals altijd hier in Amerika piekfijn uitziet. We hebben een kamer op de negende etage en de airco is geen overbodige luxe wat mij betreft. Ik vind het al best benauwd en warm op de kamer.

Na het eten waar we niet veel van op kregen omdat we gewoon te moe waren lagen deze dames om 21 uur in bed! Vanmorgen om 6 uur was ik echter al klaar waker, 9 uur slaap, dat krijg ik normaal bijna nooit dus voor mij was het toen wel klaar.
Wat we vandaag gaan doen? Dat kunnen jullie lezen in de volgende blog.

zondag 18 januari 2009

Openings

Dit is mijn bijdrage voor de challenge van de Wednesday Stampers: Openings.
Dit kon ook wel eens mijn laatste blogbericht zijn voordat wij naar Los Angeles vliegen a.s. woensdag. Er is nog zoveel te doen, dus denk ik niet dat ik nog aan bloggen toe kom voor het vertrek. We houden jullie vanuit Anaheim en de CHA natuurlijk op de hoogte van alles wat we meemaken, dus kom gereregeld langs om bij te lezen.

This is my entry for the Challenge of the Wednesday Stampers: Openings.
This also might be my last blogentry before our flight to Los Angeles on Wednesday. So much to do that I 'don't think that I will have much time left for blogging. Ofcourse we will keep in touch and tell you all about our trip and everything we are up to in Anaheim and at the CHA. So keep visiting this blog!

maandag 12 januari 2009

Delftsblauw

Kaart gemaakt met mijn lievelingsstempel van dit moment. De Floral Tile van Stampendous.

Card made with my favorite stamp of this moment. The Floral Tile from Stampendous.

zondag 11 januari 2009

Crazy Amigo Challenge: Favorite materials

Dit is mijn bijdrage voor de Crazy Amigo Challenge: waar werk je het liefst mee, wat zijn je favoriete materialen? Ik werk graag met achtergronden die ik al eerder eens gemaakt heb. Dit achtergrond is gemaakt met distress inkt en water op een craft sheet. Altijd gemakkelijk, altijd verrassend!
Gebruikte stempels: Art Journey. Van de swirl weet ik het merk niet meer.

This is my entry for the Crazy Amigo Challenge: favorite materials. I love working with backgroundtechniques. This background is made with distressink, water and the craftsheet. Alway's easy but great to play with and alway's a surprise what you end up with.
Most of the stamps used: Art Journey. The swirl unknown.


donderdag 1 januari 2009

Happy New Year!

Art Journey wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en creatief 2009 toe. We bedanken alle klanten voor het vertrouwen, de klandizie en gezelligheid tijdens het afgelopen jaar. Zonder jullie was alles wat in 2008 bereikt is nooit gelukt!!! Ook dank aan alle teamleden en designteamleden. Jullie zijn onmisbaar en ik voel me rijk met zulke mensen om me heen.

Art Journey wishes everybody a happy, healthy and creative 2009!
We thank all the customers for their business, trust and alle the good times we had together. Without you all 2008 wouldn't have been so succesfull as it has been. Thanks also to my team and designteam. You guys are great and I feel very fortunate to be able to work with people like you.